Kinderwens

Wanneer je graag zwanger wil worden en een kinderwens hebt, dan is het fijn om je voor te bereiden op de komst van een kleine. Misschien wordt je ongeduldig omdat het nog niet is gelukt, of wil je graag je nieuwe kindje zo goed mogelijk verwelkomen.

Voor het goed laten verlopen van je zwangerschap is het fijn als je zo ontspannen mogelijk bent en je je niet alleen fysiek, maar ook geestelijk voor kan bereiden op de komst van je baby.

Allereerst is het van belang dat je lichaam in een goede conditie is en in staat is een baby te ontvangen. Ben je bijvoorbeeld bang voor de bevalling door een slechte ervaring, of heb je nog last en opgeloste (emotionele) problemen, misschien ben je zelf op een moeilijke wijze op aarde gekomen door een spoed keizersnee, het overlijden van een van je ouders, drugs en alcohol misbruik tijdens de zwangerschap. Dit laat allemaal zijn sporen onbewust achter.

Dan is het goed om eerst deze obstakels uit het verleden op te ruimen, of in ieder geval hiervan bewust te worden. Zodat dit allemaal geen belemmering meer voor je vormt. Wanneer je bijvoorbeeld niets om je nek kan dragen; geen coltrui of een sjaaltje omdat je het dan benauwd krijgt, ben je misschien geboren met de navelstreng om je nek. Dat kan het je een gevoel van doodsangst hebben gegeven wat je onbewust nog steeds met je meedraagt. Een cliënte van mij had namelijk deze ervaring; ze kon niets rondom haar hals verdragen en op het moment dat ik haar hals aanraakte, kwamen er veel emoties los. Volgens haar kwam dit door haar geboorte.

Spanningen, onzekerheden en verdriet zetten zich vast in je bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het bindweefsel verstrakt; je kan het vergelijken met het effect wanneer je met je hand een stukje doek vastpakt en je hand ronddraait. Dan zie je plooien ontstaan en gaat het trekken. Je kan je voorstellen als dat in je lijf gebeurt, dat niet lekker voelt! Wanneer je dus “strak staat van de stress” gebeurt dit dus letterlijk.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt, ik help je graag verder in mijn praktijk.